Újabb filmelőzetesek

Posted: 2009. augusztus 23., vasárnap by damoqles in Címkék: , , , , ,
0

Leszokom róla, esküszöm, már csak azért is, mert minél több előzetest közlök, annál több későbbi filmkritika megírására kárhoztatom magam... de ezeket még meg kell mutatnom. Ha már elkezdtem, legyen teljes (az sosem lesz, mindig akad felfedeznivaló) a lista.

Dorian Gray
Oscar Wilde 1890-es regénye a gótikus irodalom egyik alapműve. A főszereplő öröklétre, örök fiatalságra - mint kiderül - kárhoztatott hedonista ifjú, akit szépsége miatt hátsó szándékok vezérelte alakok visznek bele a dekadencia egyre mélyebb bugyraiba. Általában nem vagyok híve a kosztümös-finomkodós-élvezethajhász piperkőcös-felszínes pompájú filmeknek, de ezzel kivételt fogok tenni Wilde eredetije miatt.


Pandorum
Hipp-hipp-űrhorror! Teljesen nyilvánvaló, hogy az Alient nálam soha semmi nem fogja letaszítani nyálka és vér borította klausztrofóbiás folyosók fedőlapjaiból savval formára olvasztott trónjáról, de a próbálkozásokat mindig örömmel fogadom - vegyük például a Sunshine-t, amiről kiderült, hogy sokkal nagyobb hírverésre lett volna érdemes (én se tudtam róla semmit, mielőtt láttam), vagy a Dead Space-t, ami ugyan játék, és egy fél eredeti ötlet sincs benne, de olyan prímán ötvözi az Alien, a The Thing, az Event Horizon stb. elemeit, hogy azóta is előkelő helyet foglal el a polcomon. Várjuk ezt is szeretettel.


Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant
A híres ifjúsági regénysorozat moziadaptációja. Nem ismerem a könyveket, és őszintén szólva a trailer alapján veszélyesen bugyuta családi komédiának tűnik, de van rá némi esély, hogy amolyan timburtonösen fekete vígjáték lesz, kifigurázva (a Twilightnál is jobban) a manapság a csapból is folyó vámpírmítoszt. Nem várok nagy durranást, viszont odabiggyesztem a listám végére, hátha kellemes csalódásnak bizonyul majd. Előzetes.

A Serious Man
A Coen-fivérek humora túl szikár az én ízlésemnek, sokakkal ellentétben nekem pl. a Fargo vagy a Burn After Reading se váltotta meg a világot és törölte fel velem a padlót röhögőrohamomban, viszont azt elismerem, hogy egész egyedi hangulatú, abszurd karakterekkel teli mozikat gyártanak, amelyekben a történet hiányosságait csak rájuk jellemző stilizáltsággal feledtetik a nézővel. Ez a film sem tűnik hangosan nevetősnek, néhány fanyar félmosolyt viszont talán megér majd.


The Taking of Pelham 123
Travolta durvul, Washington kockul, az óra ketyeg, a túszok egyike-másika időről-időre tetemes mennyiségű agyvelőt veszít, a trailer meg az agyamra megy a görcsös audiovizuális rángatózásával. Ebből ugyanúgy kisülhet egy unalmas B-akciófilm és egy izgalmas dráma is.

0 megjegyzés: