My Name is Earl Pilot + 1

Posted: 2009. augusztus 25., kedd by damoqles in Címkék: , , ,
0

(honlap), (imdb)

Újabb sorozatpróba, ezúttal – mivel rövidek – az első két résszel. Szituációs komédiáról van szó, amelyben nagy hangsúlyt kap egy röhejes helyzetek tömkelegét teremtő papiros, Earl jóvátételi listája. Earl egy tanyasi bunkó, aki minden létező bűncselekményt és szemétséget elkövetett már, amit csak lehetett bunkó tanyasi városkájában, de miután frontálisan összebuccolt egy száguldó kocsival, őt magát a kórházba, százezer dolláros nyertes kaparós sorsjegyét pedig ki tudja, hova röpítve, eldöntötte, hogy helyrehozza minden baklövését a jó karmája érdekében. Az első jócselekedete után a lábához is sodorja a szél a sorsjegyét, szóval a karma-dolog működik, s ő minden epizódban eltökélten próbálja teljesíteni listája egy újabb pontját.
Earl egyébként kötöznivaló bolond kriminális egy bajusszal, aki semmiből nem csinál nagy ügyet, “küldetését” kivéve. Tohonya agyú cimborájával naphosszat söröznek és komolytalan dolgokról beszélnek komolyan, s néha csatlakozik hozzájuk egy-két, semmivel sem hihetőbb jellemvonásoktól karikatúraszerű ismerősük, például hogy halálra számszeríjazza címszereplőnket hirtelen jött vagyona miatt. Nem mondom, érdekes nézni, milyen egyszerű és abszurd módon jól működő trükkökkel próbálják tisztára radírozni a listát Earl múltbeli sérelmezettjeinek megsegítésével – az első részben egy melegségét titkoló gyerekkori boxzsák az “áldozat”, a másodikban egy régi haver, aki Earl miatt lett bebörtönözve, illetve ez anyukája –, meg jópofa az a gondtalan életvitelük, az elvetemülten pozitív életszemléletük, épp csak valami horog hiányzik az egészből, amivel kötődni tudnék a helyzethez vagy a szereplőkhöz.
Azt hiszem, jegelem a sorozatot egy darabig, amíg majd nem akad más, ami jobban érdekel. Nem rossz ez egyáltalán, semmilyen aspektusában, csak nem kimondottan az én szájam íze szerint valók a redneck karakterek és az egész lecsúszott kertvárosi hangulat – mintha a Hazárd megye lordjaiba kevertek volna mélyebb mondanivalókat tetteink helyességéről, a koncepciót odaadták volna egy tehetségesebb írónak, végül beleerőltettek volna némi primitív (nem egyenlő rossz) humort. Nem várom el egy filmtől sem, hogy sírvaröhögős poénokkal bombázzon tízpercenként, viszont ha nem jön be a témája és a megvalósítása, otthagyom. Nincs harag, csupán ízlések és pofonok. Talán később megjön hozzá a hangulatom, addig is a pontszám: 2 meghívás a Maunika-só helyi megfelelőjébe / 5.
Az első évad előzetese: 

0 megjegyzés: