TMNT 2010+?

Posted: 2010. április 29., csütörtök by damoqles in Címkék: , , ,
4


Ha a Tini (Mutáns, bár asszem ez szó a magyar címből hivatalosan kimaradt) Nindzsa Teknőcökre  (TMNT) gondolok, egyből az a "kinyitható hátpáncélú", fasza akciófigura ugrik be, amit sosem kaptam meg a szüleimtől. Nem is baj, legalább nem untam bele a témába, és a szomszéd susnyásban a háromszög-szeletekre vágott zsíros kenyér mint pizza, meg a frissen nyesett ecetfaág mint fegyver még szórakoztatóbb kellék volt a tévésorozat és néhány képregény feltüzelte rajongásunkban. Csak évekkel később találkoztam a neten az eredeti teknőcökkel, akik valószínűleg egész Sin Cityt a szukájukká tehették volna a maguk bárdolatlan, nyers durvaságával, nem is beszélve a dizájnjukról, amely mellett szégyenletesen infantilisnek tűnik nem csak a mesék színes-barátságos világa, de még a mozifilmek (legalábbis az első) viszonylag életszerű bábjai is.
Első feltűnésük óta sokszor változtak, mindig a kor divatjához igazodva, engem mégis ez a kezdetleges,  már-már noiros hangulatú ábrázolás fog meg, még felnőtt fejjel is. Valahogy érezni a képeken, hogy a radioaktív mutáció még képregényben sem gyerekjáték, és nem bánik kesztyűs kézzel az alannyal – a "célt tévesztett" mesefigurákra fel tudnám még hozni a lezüllött Donald-szerű Howard kacsát, vagy akár a poszt-milleri (illetve szintén a lehető legősibb, még pisztollyal gyilkolászó) Batmant. Azt hiszem, csak így akarom meghosszabbítani rajongásom létjogosultságát az alapvetően fiatalabb közönségnek szánt alakok iránt, de a lényeg ugyanaz: szívesen látnám a teknőcök visszatértét eredeti formájukba. Hogy mekkora kontraszt van az evolúciós/devolúciós lépcsőfokok között, azt a Turtles Forever film tökéletesen ábrázolja (youtube-on meg lehet találni az egészet epizódokban; itt meg egy kritika, amivel nagyon egyetértek). És most a hír, ami ezt a bejegyzést szülte:
Ennyi. A kép és az io9.com értesülései/spekulációi arra engedtek következtetni, hogy készülőben van egy új teknőcmozi, amely az utóbbi időben olyan közkedvelt (és többnyire jól bevált) realisztikus-felnőttes-durvoid hangvétellel fogja elregélni a genetikai torzszülött, önbíráskodó csatornatöltelékek történetét. A magam részéről nem győztem eléggé reménykedni, hogy így van, és ez a zavarba ejtően egyszerre merész, dögös és ijesztően rendhagyó maszk mozgóképre kerül... csakhogy aztán jött a hidegzuhany a fej tulajától, aki tisztázta, hogy ez nem több saját tanulmánymunkájánál. Egyébként se nagyon hittem, hogy létezne elég tökös producer egy ilyen produkció bevállalására, az viszont biztos, hogy ott lettem volna a premier előtti vetítésen. Az ember álmodhat, nem? Legalább a pletyka most jó apropót szolgáltatott rá, hogy közöljek néhány további érdekes, tetszetős TMNT-képet:

Most mondjátok, hogy a nosztalgia haszontalan.

4 megjegyzés:

  1. Névtelen says:

    Ezek a leg szuperebb kepek amit csak latam!!!!!!

  1. damoqles says:

    Várj csak, amíg hentait kezdek linkelni... Izé, egyetértek!
    :)

  1. Névtelen says:

    Imádom a tekiket, csak kár, hogy mostmár mindenből csinálnak ilyen
    ... egyszóval Rossz dolgot. Pl.: ezek a képek. Én szrintem a legelső TMNT mesék még gyerekeknek készültek (kb.: 8-10 éveseknek), de aztán ezekre a képekre, videókra stb. elfelejtették kirakni a 18+ jelet.
    Sajnálom. :(

  1. Névtelen says:

    Ja, és még valami. A TMNT film (tudjátok, az animation) még csak 12+ Még az is elmegy. SÍRVA FAKADOK!!!! MIÉRT MIÉRT MIÉRT??!!!
    Pl. videók a YouTube-on: TMNT-Brother Love