Filmelőzetesek #[sok]

Posted: 2009. szeptember 9., szerda by damoqles in Címkék: , , , , , ,
0

The Expendables
Nem tudni róla sok mindent, de egyelőre bőven elég, amit igen: Stallone ahelyett, hogy csendben kiöregedne a filmezésből, a vér- és könnybő új Rambo és Rocky mozik után megír és megrendez egy olyan produkciót, amely nem csak hogy azonnali elalélásra késztet minden akciófilmrajongót, aki rápillant a stáblistájára (Stallone, Schwarzenegger, Rourke, Lundgren, Statham stb.), de az alkotói szándék szerint új királya lesz a B-akciófilmeknek fegyverropogásból és izomkötegek recsegéséből komponált dicshimnusszal, ahogy kell.
Hivatalos videóanyag még nincs róla, csak efféle lesiszerű bevillanások, ld. hivatalos honlap:


Up in the Air
Ha minden igaz, holnap érkezik a trailer, aztán majd írok róla valami épületeset is.
Szerk.: Holnap van, előzetes is van, épületes kommentár viszont nincs: feelgood-múvikra sosem gerjedtem, de egye fene, most már listázva van, hát megnézem.


The Informant!
Soderbergh az Ocean-trilógia után ismét vígjátssza Matt Damont, aki ismét egy abszurd helyzetbe került flúgost alakít. A történet pikantériája, és a fő kifogásom, hogy miért érdekel a film, hogy állítólag igaz eseményeken alapszik, és ugyan min lehet jóízűbben röhögni, mint valódi balfékek valódi balfékségén?


The Last Airbender
Valami animációs sorozat vagy képregény alapján készül, de ez nem lényeges. Az a fontos, hogy M. Night Shyamalan rendezi, akinek zsenialitásával az utóbbi időben visszarobogott Indiába a művészi lova, miközben ő Hollywoodban maradt zérónak tetsző maradék tehetséggel olyan filmek után, mint a Hatodik érzék, a Sebezhetetlen meg a Jelek, viszont teli zsebnyi filmajánlattal, így hát lehetősége nyílt elkészíteni a fentieknél is rétegebb rétegfilmeket, köztük nem egy kifejezetten, csalódást keltően, csüggesztően gyengével (bezony, gyilkos pollenek és medencelakó hableányok, belőletek soha többet). Ennek ellenére Shyamalan már bizonyította, hogy remek kis mozikat tud összerakni, ha nagyon kell, és mert ezúttal kicsavarták a kezéből a megtáltosodott forgatókönyvírói tollát, talán esélyes, hogy úgy is lesz. Az előzetes nem sokat árul el, de annál ígéretesebb a maga orientális-tolkieni hangulatával és songokus szellentőhősével.


The Whisperer in Darkness
A H. P. Lovecraft Historical Society kiváló munkát végzett már kedvenc horroríróm Cthulhu hívása című novellájának megfilmesítésével, és most a talán még annál is hátborzongatóbb hangulatú Suttogás a sötétben van soron. Az egy dolog, hogy abszolút független a banda, és a garázsban felállított díszletekkel hoznak létre figyelemre méltóan autentikus lápvidéket meg elmegyógyintézetet, a legelképesztőbb azonban a fekete-fehér némafilmek stílusához való ragaszkodásuk, aminek hála az ember tényleg úgy érzi, mintha egy Lovecraft korabeli adaptációt nézne. Persze az egész csak háromnegyed óra és megvalósításával aligha nyűgözi le a mai mozibajárók sekélyes ízlésű tömegeit, de mert a lovecrafti megnevezhetetlen iszonyatot egyébként sem adhatná át egyetlen trükkmester vagy CGI-bűvész sem, ahogy kéne, szerintem/számomra ezek a próbálkozások a leghűbbek az alapanyaghoz.

0 megjegyzés: