Mutant Chronicles RPG anyagok

Posted: 2010. július 8., csütörtök by damoqles in Címkék: , , , , , ,
1

A minapi második kiadású alapkönyv-rendelésem örömére mindenki figyelmébe ajánlanám ezt a kiváló játékvilágot, ezzel a kedvcsináló ismertetővel és ezzel a (félve és óvatosan, de a cím körüli jogi hercehurcák miatt azért csak linkelt) teljességgel kimerítő, egészen fantasztikus adatbázissal együtt. Egy-két évvel ezelőttig úgy volt, hogy (talán) a Paradox Games kiadja a szerepjáték harmadik, ráncfelvarrt verzióját, de ez a terv valamiért sajnos kútba esett, pedig a Warhammer 40,000 játékok reneszánsza ismét kelendővé tette a horrorisztikus techno-fantasyket a '90-es évek után. (A mozifilm olyan szar és annyira nincs köze a MuCh világához, hogy azt még linkelni sem vagyok hajlandó.) Egye fene, kibergótikára fel v2!

Ó, és Paul Bonner egy isten.

1 megjegyzés:

  1. algi says:

    Egyébként nem a Paradox adta volna ki, hanem megbíztak egy másik fejlesztőgárdát vele, a Center of Gravity-t. Akkoriban igyekeztem követni a fejleményeket, és tudósítani róla: http://szerep.freeblog.hu/tags/center_of_gravity/

    De az a legnagyobb gáz, hogy állítólag a Paradox végül azért vette el a fejlesztőgárdától az RPG-t, mert a fejlesztéssel kifutottak a határidőből. Mondjuk elég gáz, hogy úgy hoztak létre fórumot, hogy volt egy kiadási dátum, amit aztán semmissé nyilvánítottak, majd közölték, hogy a film megjelenéséhez igazítják a játékot, majd kiderült, hogy még később adják ki – ezek szerint csak halogatták, mert nem haladtak az egésszel. Kár volt a grafikára, a zenékre, meg a novellákra költeni az időt, meg az energiát. Viszont az ötletek, amiket írtak, tök jók voltak.

    (Egyébként tudtommal a Paradoxban konkrétan az eredeti kiadások fejlesztői ülnek.)